2.317 occasions gevonden

Mail alert instellen
Sorteer op:

Dacia occasions

Dacia is een Roemeens automerk dat sinds 1969 bestaat. Het bedrijf maakt sinds 1999 onderdeel uit van het Franse Renault. De Fransen willen met Dacia de onderkant van de markt bewerken door auto's met een wat lager afwerkings- en kwaliteitsniveau aan te bieden voor scherpe prijzen.
Voordat Renault het Roemeense merk overnam, bouwde Dacia in licentie Renaults uit vervlogen tijden. Het model dat ook nog in ons land is geleverd is de Dacia 1300, oorspronkelijk een Renault 12.

Dacia Logan
De eerste auto die onder Renaults beheer is ontwikkeld was in 2004 de Dacia Logan. In eerste instantie was deze er alleen als compacte vierdeurs sedan, twee jaar later ook als vijfdeurs stationwagon. Deze Dacia Logan MCV was leverbaar in vijf- of zevenpersoons uitvoering.

SUV en MPV
Renault is ondertussen druk bezig om het modellenaanbod op volle sterkte te brengen. Dat betekent in de huidige markt dat een veelheid aan modellen in verschillende segmenten en carrosserievarianten ontwikkelt moet worden. Zo is er tegenwoordig ook een Dacia SUV, Dacia Duster geheten, en een MPV, de Dacia Lodgy. Allebei gebaseerd op de Renault Clio.

Vijfdeurs hatchback
Verder is er nog de Dacia Sandero, een vijfdeurs hatchback in de klasse van de Volkswagen Polo (met eveneens de Clio als basis). De Dacia Dokker is een midi-MPV en bestelwagen (Dacia Dokker Van geheten) op basis van de Dacia Lodgy.

Dacia tweedehands

Met inmiddels al vijf nieuwe modellen is het aanbod Dacia occasions eveneens gegroeid. Op Gaspedaal vind je altijd een ruim en wisselend aanbod Dacia occasions.

Let op! Dit is de testomgeving van GasPedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.